Vi väntar med spänning!

Fina Malva (Emberridge Mallow SE41058/2020) är parad med Zion (Minnows Quince SE20748/2017) i början av februari. Även om detta inte är vår egen kull är det något vi kommer följa med spänning och förväntan. Malva är certifierad barkborrehund och har friröntgade höfter och armbågar. Matte berättar att Malva även har stort fågelintresse och hon har varit med på jakter och apporterar spontant. Zion är examinerad terapihund och används till jakt. Han har startat på retrieverjaktprov B NKL med 1a:pris, genomfört BPH och är även han friröntgad fram och bak. Zions matte beskriver honom så här:

”Är en vänlig, följsam och trygg hane, har arbetskraft och orkar hålla fokus under lång tid. Används både inom skydds- och traditionell jakt. Zion är mycket ”will to please ” och vill göra rätt. En enkel okomplicerad hund från den dagen vi fick honom och blir omtyckt i alla sammanhang som han möter. Även lämplighetstestad och utbildad via svenska terapihundskolan. Examinerad terapihund med barntillbehörighet och används vid insatser i mitt yrke.”

Mer om Zion kan man hitta via Rasdata och SKK Hunddata och för resultat ögonlysning/genetiska tester kontakta Marie. Är du intresserad av valp från kombinationen kontakta Malvas ägare Marie Strååth på mejl miastraath@live.se och telefon 0709989299.

Malva i arbete