Skorpan

Emberridge Capella – SE28447/2018

Främsta provmeriter

Retrieverprov B – Nybörjarklass3e pris2019-05-11
Viltspår – AnlagsprovGodkänt2021-06-01

Hälsa

HDGrad A2019-04-02
EDUA (0)2019-04-02

Skorpan och hennes kullsyskon fick redan i valplådan träffa på sitt första vilt, kaja. Sedan dess har Skorpan hämtat allt från änder, fasaner, hare, svartfågel och skarv. Alltid med samma sponta glädje!

Skorpans främsta styrka är förmågan till koncentration och viljan att samarbeta. Hon lär sig fort och arbetar med en positiv attityd. Utmärkande för Skorpan är hennes coola sätt – lika trevlig att ha med på jakt, som att mysa med i soffan. Under hösten har Skorpan mognat i sitt arbete och till våren har hon förhoppningsvis tillräckligt med rutin för att ta ett 1a pris på jaktprov.

Exteriört är Skorpan proportionerlig och lätt byggd. Hon är smidig, snabb och simmar bra. Hon har bra underull och går gärna i vatten även vintertid. Mentalt är hon en trygg hund med både två- och fyrbenta. Hon har inga problem med att trängas med främmande människor och hundar på båtar och släp. Skorpan är mycket kelen och älskar att vara nära – en riktig knähund!

Skorpan har friska leder och har precis som alla sina kullsyskon bästa möjliga resultat på både höftleds- och armbågsröntgen.