A-kullen

I slutet av januari 2018 parades Aska (Like’ims Queen Ash) med Ville (SE J(A)CH SE J(J)CH Conover´s Prins Valiant). I mars föddes 6 starka valpar – Astronomi-kullen – 4 hanar och 2 tikar.

Astronomi-kullen 6 månader

Astronomi-kullen 6 månader
Emberridge Atlas ”Atlas”
Emberridge Draco ”Malte”
Aska och Emberridge Capella ”Skorpan”
Emberridge Hydra ”Jackie”
Emberridge Orion ”Zorro”

Astronomi-kullen 3-5 månader

Emberridge Capella – 5 månader, fotograf: Lisa Hansson
Emberridge Orion – 3 månader, fotograf: Lisa Hansson

Astronomi-kullen 8 veckor gamla

Emberridge Lynx, fotograf: Magdalena Klint
Emberridge Atlas, fotograf: Per-Ola Olsson
Emberridge Atlas, fotograf: Per-Ola Olsson

Astronomi-kullen 7 veckor gamla

Astronomi-kullen 6 veckor gamla

 

Tanken med kullenVille (Conover´s Prins Valiant) har med sina championat på både jaktprov och praktisk jakt visat vad han går för. Grundtanken bakom kullen är att bibehålla den spontan förmåga att hitta och apportera vilt som Aska har. Båda föräldrarna har en ”bra näsa” vilket valparna förhoppningsvis kommer ärva. Vidare hoppas vi på att valparna kommer få en bra balans mellan driv/fart och huvud/näsa. Hållbarheten är viktig hos hundar som är aktiva och under perioder jobbar hårt. Därför är det ett måste att kombinationen ger bästa möjliga förutsättningar för friska valpar/hundar. Både Aska och Ville har bästa status på både armbågar och höfter, samt är ögonlysta utan anmärkningar, vilket ger bra förutsättningar för kommande valpar. Preliminärt HD och ED index är över 100.

Foto: Lisa Hansson
Foto: Kathy Lilja

 

 

 

 

 

 

 

 

Vänster: Aska på besök i Jämtländska fjällen. Höger: Ville och husse Svante besökte vår del av Sverige och åkte hem som vinnare av Retrievermästerskapet.